↑  
logo Oogsten Koken en Eten

Nieuws

2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024


mei - juni 2024

Zaterdag 14 mei was het BD diner op ‘t Leeuweriksveld. De boerin Kathinka Kamphuis had prachtige boeketten gemaakt, bij de rondleiding was geïnteresseerd publiek en het eten: 'Ik heb nog nooit zo smakelijk en zo gevarieerd gegeten', vertelde een gast. Tussendoor zong het koor, 'de Leeuweriken' een paar mooie liederen en we openden het eten met een spreuk:

De aarde vraagt, de kosmos schenkt
De aarde draagt, de kosmos brengt
Schenken en vragen, brengen en dragen, zoeken en vinden
De mens zal 't verbinden

Met elkaar geven we hier vorm aan. Het was een fijne bijeenkomst met een goede sfeer. Op zaterdag 19 oktober is er weer een BD diner, waarvoor u zich kunt aanmelden.

Volgende week woensdag 29 mei is de laatste 'Eten wat de pot schaft' voor dit seizoen. Er zijn nog plaatsen.
Op 28 augustus starten we weer met Eten wat de pot schaft.
Ik wens u een mooie en goede zomer!


maart - april 2024

Zo heerlijk… de lente is er weer. De brandnetels laten zich weer zien en… dat betekent natuurlijk brandnetelsoep op het menu bij Eten wat de pot schaft op 27 maart. En na alle toetjes waar (niet) iedereen even enthousiast over was, met witte bonen en bloemkool…, heeft Mees het heft in eigen handen genomen. Hij gaat voor ons een worteltaart met room-kaas-topping (ook een veganistische versie) maken. Het hoofdmenu blijft nog een verrassing en er zijn nog een paar plaatsen vrij.

Verder staan in maart en april weer lunches voor José van Eldik op mijn programma en ben ik o.a. met de paasdagen kok voor de Maanhoeve. Ook mag ik koken voor een verhuisploeg.

Op 24 april is er weer een Eten wat de pot schaft waarvoor u zich kunt aanmelden.

En dan komt het BD diner op 11 mei dichterbij. Om 16.00 uur is er een rondleiding over het Biologisch Dynamisch tuinbouwbedrijf ‘t Leeuweriksveld door Wouter en Kathinka Kamphuis en om 18.00 uur start het diner. We hopen asperges van eigen erf te kunnen eten. Daarnaast eten we (vega-n versie wordt op verzoek geserveerd), kippen van eigen erf. U kunt horen, zien en proeven hoe (h)eerlijk voedsel wordt geproduceerd en smaakt!
Op 8 mei staat stukje over Biodyneren in een voedingsrubriek van het blad Margriet.

Eten wat de pot schaft27 maart€ 20,-
(drankjes € 3,50 p/st)
Eten wat de pot schaft24 april€ 20,-
(drankjes € 3,50 p/st)
Biodyner11 mei€ 29,50 incl rondleiding

Voor meer info en aanmeldingen: info@oogstenkokeneneten.nl
of 06 19 19 99 34.


januari 2024

Het eerste bericht van OkeE in het nieuwe jaar met natuurlijk de allerbeste wensen!

U kunt weer aanschuiven op 31 januari eenmalig om 17.30 uur, en als u wilt, aansluitend om 19.30 uur het klassieke concert 'Muzikale Verhalen' beluisteren van pianist Imke Jelle van Dam (1950) en cellist Ephraïm van IJzerlooij (1983).
In dit concert spelen zij eigen werken, aangevuld met muziekwerken uit de romantiek (eind negentiende eeuw).
Entree: vrije gift.
U kunt eten en concert combineren, of voor één ervan kiezen.

Iedere laatste woensdag van de maand om 18,00 uur is er 'Eten wat de pot schaft' op de kookzolder van 't Leeuweriksveld. Samen met Mees, Charlotte en Fokelien maak ik een (h)eerlijk drie gangenmenu. En alles wordt weer schoongemaakt door Christy en Bas! Bijdrage: € 20,- p.p. en drankjes € 3,50. Aanmelden kan tot de zondag ervoor.

Ook dit jaar doen we weer mee met de actie Biologisch Dynamisch Dineren. Doordat er landelijk publiciteit aan wordt gegeven, komen er weer andere mensen naar ‘t Leeuweriksveld. We doen dan ook graag mee. Dit jaar op zaterdag 11 mei en op zaterdag 19 oktober. Voorafgaand is er een rondleiding over de boerderij door Wouter en Kathinka Kamphuis.
Aanvang: 16.00 uur.
Gevraagde bijdrage € 29,50 pp.

Opvragen van meer informatie en aanmelden voor de maaltijden kan via info@oogstenkokeneneten.nl of 06 19 19 99 34.


© Oogsten Koken en Eten - 't Haantje 20 7847 TC 't Haantje - tel. 06 19 19 99 34 info@oogstenkokeneneten.nl

Home Oogsten Koken en Eten Eten wat de pot schaft Kok(en) op locatie Nieuws Agenda Foto's Over mij Contact Links